6 Şubat 2012 Pazartesi

Empires: Dawn of the Modern World Demo


http://www.inndir.com/img/pimg/16216.jpg

Ünlü oyun dizaynırı Rick Goodman ve yapım şirketi Stainless Steel Studios'dan oldukça detaylı bir Real Time Strategy oyunu. Çinden Almanyaya ve Amerikaya, Orta çağdan 2. dünya savaşına kadar olan bir zaman diliminde ve çeşitli milletler arasında geçen oyunda rakip ülkeleri fethedip dünya fatihi olmaya çalışmalısınız.
Bu demo, multiplayer demo olup iki harita,bir görev ve üç ülke seçimi içeriyor.


TEK LİNK İNDİRMEK İÇİN TIKLA

Grand Theft Auto IV Türkçe - TR Yama

Grand Theft Auto serisinin son versiyonu olan GTA IV için hazırlanmış olan Türkçe dil yaması. Altyazıların %100'e yakın bir şekilde Türkçe'ye çevrildiği paketi indirdikten sonra kolayca kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.
 
GTA 4 TR yama

TÜRKÇE YAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLA

Q.U.B.E. İnceleme

  Şu kocaman oyun dünyasında bulmaca oyunları benim için hep ayrı bir anlam ifade etmiştir. Klasik vurdulu kırdılı aksiyon oyunları yanında hep sönük ve azınlıktadırlar ama oyun oynamanın tanımını değiştirebilecek yapıdadırlar. Portal’ı örnek alın. Ne aksiyon vardı içerisinde ne puan toplama merakı. Amacımız sadece aklımızı kullanıp istenilen bölümleri geçmekti. Ve Portal, aksiyon severlerin burun kıvırdığı oyun, bir fenomen haline geldi. Ne var ki bulmaca oyunları Portal’dan sonra uyku moduna almıştı kendini ta ki Q.U.B.E. çıkana kadar. Yine Portal gibi birinci şahıs bakış açısıyla oynanan bir oyun Q.U.B.E. Amacımız yine bize verilen yeteneğimizle istenilen bölümleri geçmek. Peki, yeteneğimiz ne? Öncelikle bu oyunun belirli bir senaryosu yok arkadaşlar. Sadece bölümler ve küplerimiz var. Oyuna başladığımız zaman bir test merkezinde gözümüzü açıyoruz. Elimizde eldivenlerimiz var ve her yer bembeyaz küplerle kaplanmış durumda.  İşte özel yeteneğimiz bu eldivenler. Eldivenlerimiz sayesinde her çeşit küpün özel yeteneğini aktive edebiliyoruz. Bu eldiven mevzusu bana fena halde Twin Sector’u hatırlattı. Neyse ki karşımızda daha kaliteli bir yapım var.

 http://media.indiedb.com/cache/images/games/1/7/6035/thumb_620x2000/1920x1080.jpg
 
  Küplerden bahsetmiştik. Ne işe yarıyor bu küpler bakalım. Oyuna ilk başladığımızda karşımıza kırmızı küpler çıkıyor. Kırmızı küpleri bulunduğu konuma göre yatay veya dikey olarak uzatabiliyoruz. Bu sayede yüksek yerlere rahatça ulaşabiliyor durumda oluyoruz. Bir diğer küp rengi lacivert ise sıçrama tahtası görevi görüyor. Sarı renkliler biraz farklı. Üçerli olarak bulunuyorlar ve merdiven görevi görüyorlar. Bu küplerin dışında duvarı döndürmeye yarayan düğmeler de bulunuyor. Her bölümde zorlaşan oyun yapısı (Hadi ya?) ve birden fazla küpün ortak kullanılması sebebiyle zamanla çileden çıkartabiliyor oyun bizi. Ancak sorun olmayacak çünkü bulmaca oyunlarını sevenler bilirler ki oyun ne kadar çileden çıkartırsa çıkartsın o bölümleri başarıyla geçmenin tadını başka hiçbir oyun vermez. Q.U.B.E. içinde toplam dokuz chapter bulunduruyor. Her bir bölüm içinde alt bölümlere ayrılıyor ve her alt bölüm farklı sistemlere sahip bulmacalara ev sahipliği yapıyor. Eldiven demiştik değil mi? Bu eldivenlerin ne işe yaradığını anlatayım. Küpleri hareket ettiremiyoruz aslında sadece içeri ve dışarı hareketini kontrol edebiliyoruz. Sol eldivenle küpleri dışarı yöneltirken sağ eldivenle içeri göçertiyoruz. Bütün bu küplerin dışında çeşitli mekanizmalara sahip bölümler de mevcut. Örneğin; hareket halindeki bir kürenin sağlam bir şekilde karşı tafra ulaşmasını sağlamamız gibi bölümler de mevcut.


  Gelelim takıntı tedavi merkezine. Öncelikle oyunun grafikleri hakkında bir yargıya varmak zor. Neden mi? Çünkü her yer beyaz küplerle kaplı. Bu durumda da neye göre yorum yapacağımızı şaşırıyoruz. İşte çevre detaylarının çuvallamasının sebebi etrafın tamamen beyaz küplerle dolu olması... Tamam, Mirror’s Edge’de de her yer beyazdı ama en azından harika bir şehir tasarımı vardı. Portal’ı hatırlayın. Sadece atmosferiyle bile insanı etkileyen çevresi vardı. Q.U.B.E.’un da en büyük hatası burada karşımıza çıkıyor: Atmosfer yok. Bunun en büyük sebebiyse oyunun bir senaryoya sahip olmaması. Hatırlayın Portal’ın müthiş hikayesini, Chell’i, GLaDoS’u. Bunlar atmosferi yaratan unsurlardı ancak Q.U.B.E.’da böyle bir şey yok maalesef.
Genel olarak baktığımız zaman ortalamanın üstünde bir oyun görüyoruz. Her bulmaca severin denemek isteyebileceği bir oyun olmuş Q.U.B.E. Zaten uygun fiyatıyla her türlü bütçe için alınabilir durumda. (Steam üzerinden 14.99$ karşılığı satın alabilirsiniz.) Yani uzun lafın kısası bulmaca seviyorsanız buyurun alın, afiyetle yeyin ama aksiyon delisiyseniz sakın yaklaşmayın derim. Bir senaryosu olsa ve daha detaylı çevre tasarımı olsa çok daha iyi bir oyun olabilirdi Q.U.B.E. ancak yine de oynanılabilir bir oyun var karşımızda.

Spec Ops: The Line İncelme

  Eski oyuncular hatırlar; bir dönem özel harekat timleri üzerine kurulu oyunlar revaçtaydı. Delta Force ile başlayan bu seriyi, uzun bir süre birçok oyun takip etti. Counter-Strike gibi daha basit oynanışlı oyunların çıkması ile bu dönem yavaş yavaş son buldu. Özel Harekat (Special Forces) teması Call of Duty’nin savaş oyunlarını günümüze adapte etmesi ile oyun dünyasında yeniden yer edinmeye başladı. Oyunumuz Spec Ops: The Line, büyük bir parçasını bu dirilişten almakta.



  Oyunu oluşturan diğer unsur ise Amerika’nın 80’li ve 90’lı yıllarda filmlerinde (Rambo vb.) çok kullandığı, sonrasında da oyunların içerisine yerleştirdiği “Amerikan savaşlarını meşru kılma” teması. Özellikle Command & Conquer serisinde Rusları, Ortadoğu devletlerini, Çin Halk Cumhuriyeti’ni hedef alan bu düşmanlaştırma, günümüzde de birçok oyunda devam etti. İkinci sınıf aksiyon filminden bozma senaryosunu müthiş bir sunum ile bizlere yediren Call of Duty, Asya’nın yükselişinden korkmamız gerektiğini gösteren HomeFront gibi oyunlar da bu meşrulaştırmanın ve Amerika’nın askeri şovunun günümüzdeki popüler ürünleri.
Yukarıda bahsettiğim gibi ilk bakışta Spec Ops: The Line’da bu popüler temadan faydalanmak isteyen bir yapım gibi görünüyor (Ne yazık ki aynı basitliği Medal of Honor’da yaptı). Oyun yine Ortadoğu temalı bir modern savaş oyunu. Biz ise Amerikan özel birimlerinden bir askeri canlandırıyoruz. Açıkçası işin bu kısmı çok fazla benzer yapım olduğu için pek heyecan vermiyor artık. Oyunun kurgu dünyasında Dubai büyük kum fırtınaları yüzünden yaşanmaz hale geliyor ve oradaki insanların tamamı tahliye ediliyor. Neredeyse çölün altına gömülen ülke, kanunların olmadığı bağımsız bir toprağa dönüşüyor. Sadece güçlülerin ayakta kalabileceği bu yerde kaçaklar ve suç şebekeleri hüküm sürüyor (Biri S.T.A.L.K.E.R. mı dedi?). Buraya kadar kurgu fena değil, fakat insanları kurtarma işini yine Amerika’nın üstlenmesi biraz can sıkıyor. İlk giden kurtarma ekibiyle bilinmeyen bir sebepten dolayı temas kesiliyor. Bundan bir süre sonra, alınan zayıf bir sinyal sonucu bizim de içerisinde bulunduğumuz başka bir ekip bölgeye yollanıyor ve oyunumuz başlıyor.


  Buraya kadar her şey vasat gitmiş olsa da; oyunun işlerin boyutunu değiştirebilecek bir kaç yönü var. Öncelikle bu oyunu Yager adında bir firma geliştiriyor. İşin tezatlık derecesinde garip olan yanı ise Yager’in Avrupa’nın sanat merkezi Berlin’de bulunan bağımsız bir firma olması. Oyunun dağıtıcısı da Borderlands, Mafia II, Bioshock gibi kült oyunlara imza atmış 2K Games. Bu kadar klişe görünen bir yapımın bir ucunun Berlin’e, bir ucunun da 2K Games’e dokunması oyunun bir sürpriz yapabilme şansının olduğunu gösteriyor.
Oyun bu temadaki diğer oyunlar gibi bir FPS değil. Oyunda Gears of War ve türevlerindeki gibi üçüncü şahıs bir kamera sistemi kullanılıyor; bu da oyunun birçok platformda boy göstereceğinin bir işareti.  Zaten oyunun PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkması planlanıyor. Yani aslında, daha konsol merkezli bir aksiyon oyunu var elimizde. Unreal III motoru ile geliştirilen oyun, motorun karakteristiğine uygun olarak etkileyici ve parlak grafiklere sahip. Her ne kadar bu teknoloji eski kalmaya başlamış olsa da, motorun esnekliği grafiklerin güncel kalmasını sağlıyor. Zaten günümüzde birçok oyun konsol ve PC birlikte düşünülerek üretiliyor. Dolayısıyla yeni nesil konsollar çıkana dek grafiklerde büyük bir ilerleme beklememek gerek.

5 Şubat 2012 Pazar

Alan Wake iki hafta sonra PC'de!


Alan Wake iki hafta sonra PC'de!Adventure oyuncuları tarafından büyük beğeniyle oynanan Alan Wake'in PC versiyonu iki hafta sonra PC'ye geliyor.
Remedy Entertainment, Alan Wake'in PC versiyonunu 16 Şubat'ta yayınlayacağını duyurdu. Oyun için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını söyleyen yapımcılar oyunun PC versiyonunun yepyeni bir oyun gibi göründüğüne vurgu yaptı. Alan Wake'in Collector’s Edition paketi 34.99$'dan satılacak. Ayrıca oyunu EA'in Origin platformundan satın almak mümkün olacak.

Darksiders II için çıkış tarihi


Darksiders II için çıkış tarihiVigil Games tarafından geliştirilen Darksiders II için THQ çıkış tarihi belirledi.
Karanlık ve tempolu oyun yapısıyla hayranlarının merakla beklediği Darksiders II'nin çıkış tarihi için bu yılın Haziran ayına işaret edildi. 2011 yılını pek de parlak geçirmeyen THQ, 2012 için farklı bütçe planlamaları yaparak DarkSiders II'nin çıkışını özellikle mali yıla göre ayarlama hamlesinde bulunuyor. Yaz aylarının oyun bakımından kurak geçmesi nedeniyle Darksiders II'nin yaza denk gelmesi oyuncular açısından olumlu görünüyor.

Hard Truck 18 Wheels of Steel Haulin Otobüs Mod



Otobüsle hard truck’u hard bus’a dönüştürelim. Hangi otobüsleri sürebileceğim derseniz : ayats, volvo, 0403, Mercedes citaro, Daeawoo İkarus, Man fortuna ve Neoplan. Hard Truck Tr tarafından yapılmış bu modla oyuna daha fazla eğlence gelecek.

Belgelerim\18 WoS Haulin\mod klasörü içerisine atıp oyunu çalıştırın. YAMAYI İNDİR 
Kurulum Şifresi: es86 Rar Şifresi : www.fulloyun.com

3 Şubat 2012 Cuma

GTA IV Fatal Error ve Çözümleri


http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYD_tD-GB65aiWo2AHqPdp9Arfk3LOTQXOccnMmlPVrjHLii9KOg
RMN20- Windows Vista: Servis Paketi 1 veya daha yenisini kurmanız gerekiyor.
RMN30- Windows XP 64 / Server 2003: Servis Paketi 2 veya daha yenisini kurmanız gerekiyor.
RMN40- Windows XP: Servis Paketi 3 veya daha yenisini kurmanız gerekiyor.
DD3D50- D3D Error - DirectX 9 destekli ekran kartı gerekiyor.
TEXP110- D3D Error - Kalıp oluşturulamadı hatası - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
DWIN20- D3D Error - Bellek sorgulaması başarısız hatası. Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D10- D3D Error - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D10- D3D Error - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D30- D3D Error - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
DWIN30- D3D Error - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D20- D3D Error - Oyunu veya DirectX’i yeniden yüklemeniz gerekiyor.
DWIN10- D3D Error - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D60- D3D Error - Shader Model 3.0 veya daha üstü gerekiyor.
DD3D70- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
GPUP10- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
TEXP20- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
TEXP30- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
TEXP80- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
DD3D40- D3D Error - Aygıt yeterlilik bilgisi alınamadı. Ekran kartınıza ait son güncel sürücüyü yüklemeniz veya DirectX’i yüklemeniz gerekiyor.
TEXP10- D3D Error - Aygıt yeterlilik bilgisi alınamadı. Ekran kartınıza ait son güncel sürücüyü yüklemeniz veya DirectX’i yüklemeniz gerekiyor.
DD3D80-D3D sıfırlaması başarısız. - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
STRB10- Dosya silinemedi. - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
RMN10- Dosya okunamadı - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
STRM10- Dosya okunamadı - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
STRM20- Dosya okunamadı - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
BNDL10- Dosyaya yazılamadı – Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
STBF10- Dosyaya yazılamadı – Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
VOIC10- Sesli sohbet hatası - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
RESC10- Bellek yetersiz - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
BA10- Bellek yetersiz - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
EA10- Bellek yetersiz - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
TEXP60- Hedef renk yorumlayıcı oluşturulamadı - Ekran kartınıza ait son güncel sürücüyü yüklemeniz veya DirectX’i yüklemeniz gerekiyor.
TEXP70- Hedef derinlik yorumlayıcı oluşturulamadı - Ekran kartınıza ait son güncel sürücüyü yüklemeniz veya DirectX’i yüklemeniz gerekiyor.
AE10- Oyunu çalıştırmak için yeterli sanal bellek yok - Lütfen bazı uygulamaları kapatın ve oyunu yeniden başlatın.
PC10- D3D Error - D3D Aygıtı algılanamadı. Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor.
TF10- Diske yazılamıyor. - Oyunu yeniden başlatmanız gerekiyor.
WS20- InitWinSock başarısız - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor. Sorun giderilmezse oyunu yeniden kurmalısınız.
WS30- InitWinSock başarısız - Sisteminizi yeniden başlatmanız gerekiyor. Sorun giderilmezse oyunu yeniden kurmalısınız.

2 Şubat 2012 Perşembe

Hard Truck Apocalypse İnceleme


http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_-ovwkAXyeYAu8tGzgh8gfNSL3t3BsPWoHi3PEiZX-ZZLeNcEvw

Ve son sorudayız… Kamyon nedir?
- Bu konuda çeşitli söylentiler var ama ben kendi düşüncemi beynime oturttum: Kamyon; tek şeritli, virajlı ve doğal olarak sollama yasaklı yollarda yolu tıkamaktan ve ailemizin yanında söylenmemesi gereken sözler söylememize sebep olmaktan başka bir işe yaramayan garip bir icattır. Kimi zamanlar arabanın ön camına bıraktığı saman parçaları ile, kimi zamanlar ise “hatalı sollamaya teşvik eden” olarak hatırlanır. Ama yine de…
- Yeter lan! Çok dolmuşsun sen. Kamyon oyunlarına ne dersin?

King of the Road, oynadığım en güzel kamyon oyunuydu. “Kamyon oyunu” tâbiri çok garip, farkındayım, ama olması gereken bu. Evet, bu oyun hayâli bir haritada geçiyor olsa da, lisanslı araçları ve araya sıkıştırılmış ufaklıkları (BMW ve minibüsler) ile oldukça câzipti. Bu oyunu delice (ve direksiyonla) oynarken saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyordum. Bazıları “Ne var abi bu oyunda?” diyordu; evet, çok bir şey yoktu aslında, ama klavye ile oynayan için öyleydi. Ardından uzun süre “Hard Truck lan bu!” diye geçindiğim 18 Wheels of Steel geldi. Convoy falan derken Amerika yollarını ezberlemiş buldum kendimi. Dananın kuyruğunun koptuğu yer ise Apocalype (yoksa “ExMachina” mı diyeyim) oldu. Tüm kamyon oyunları oynama şevkimi kıran bu “güzîde” oyunu incelemek gibi güzel bir vazifenin bana düşmesi (aman) ne güzel.

Oyunun giriş filmi ilgi çekici gibi: Maskeli adamların altındaki külüstür araçlar, tepelerinden aşağıya doğru yağan bir kovan yağmuruna sebep olurken, bizler de bir serinin içine nasıl edileceğinin resmine bakıyorduk, sadece bakıyorduk… Menü faslını geçip oyuna daldığımızda ermiş bir amcamızın ağzından içinde bulunduğumuz acınası dünyanın dedikodusunu, arkasından babamızın artık bir yetişkin olduğumuzu duyuran doğum günü konuşmasını dinliyoruz. Babamız yetişkin olduğumuz için artık tek başımıza yolculuğa çıkabileceğimizi söylüyor. Sevinçten dört köşe külüstürümüze atlıyoruz…








http://vaultmedia.ign.com/rpgvault/image/article/686/686558/hardtruck06020801a_1139381830.jpg

SOLLAMA BENİ; ÇÜNKÜ BEN SENİ SOLLAYAMAM, BABAM KIZAR…

Oyun bu noktada hep aynı şekilde seyredecek olan düzenine oturuyor. Karşımıza gelen düşmanları mermi manyağı yapıp, kargolarını alıp, ileride dostluklar kurarak kendimizi geliştiriyoruz. Araya sıkıştırdığım “dostluk kurma” olayına gelelim. Oyundaki dost düşman ayrımı, üzerine geldiğiniz aracın çerçeve renginden anlaşılıyor. Eğer kırmızı ise mermileriniz hazırlamanız gerekiyor. Yok, yeşil ise iş size kalmış, ya dostu olun o adamın, ya da düşmanı. Veya öylece geçip gidin. Ama bazıları gelip yardım isteyebiliyor. Bu gibi durumlarda yardım çağrısını kabul etmek ya da güzel bir dille geri çevirmek sizin elinizde.

Genel işleyiş bu şekilde. Bunu anlamanız için yarım saat oynamanız yeterli oluyor. Bu yarım saatlik süre zarfında farkına varacağınız başka bir durum ise oyundaki anlamsız kasıntı. Yani, çok ileri düzeyde grafikleri olmamasına rağmen oyun anlamsızca yavaş akıyor. Oyunu oynadığım günlerde ekran kartı değişikliği yaptım. Sorun ortadan kalktı. Yani oyunun aptalca bir sistem canavarlığı varmış. Tamam, kabul ediyorum, etrafta yıkılabilir unsurlar veya hasar motoru sağlam araçlar var. Ama bu, oyunun bu denli yavaşlamasına sebep olamaz. Kaldı ki, daha yeni yazılan FlatOut 2, bu oyundan çok daha iyi grafiklere sahip olmasına karşın (ayrıca ikisinin de menüsünün arka planı hareketli) en ufak bir sorun yaşamadım, eski ekran kartıyla hâtta.

Oyunun müzikleri vasatı aşamazken, ses ve ses efektleri idare eder denebilecek düzeyde. Bunun yanı sıra oynanabilirlik, eğlence gibi değerlendirmelerde de beklenen neticeyi alamıyor. Sonuç olarak, beklediğimize değmese de piyasada kendi çapında oyalanabilecek bir oyun Hard Truck: Apocalypse. Eğer kamyon oyunlarına karşı bir sevgi besliyorsanız, bu oyun sadece oynamış olmak için oynadığınız bir oyun olacaktır.

Hard Truck Apocalypse Video







s

Hard Turck Apocalypse Sistem Gereksinimleri

Sistem Gereksinimleri


İşletim sistemi: Windows(R) 2000/XP
İşlemci: Pentium 4 2 GHz
RAM: 512 MB
HDD: 2000 Mb
Ekran Kartı: 128 Mb 3D GeForce FX / Radeon 9700

Hard Truck Apocalypse Hileleri


Oyunu sonuna "-console" parametresini yazarak başlatın. Oyunu oynama esnasında "~" tuşuna basarak aşağıdaki kodları girebilirsiniz :

Sonuç - Kod:

Tanrı Modu (her yeni alanda tekrar yazılmalı) - god([0 veya 1])
Belirtilen Miktarda Para - givemoney([sayı])
Tüm Harita - map(1)
10,000 para maksimum HP ve benzin - giveall
Belirtilen Miktarda Silah - giveguns ([sayı])
Belirtilen Miktarda Tır - truck ([sayı])
Belirtilen Yere Işınlanma - teleport ([sayı])

Kolay Para
Bir yazı editörünü kullanarak \buka\hard truck apocalypse\data\profiles\saves\xxxxxxxx\maps"
dizinindeki "currentmap.xml" dosyasını açın. "Money=" satırını bulup yanındaki veriyi istediğiniz miktarla değiştirin.

Popüler Yayınlar